De Geurmachine: Alles wat je moet weten in 2022

Dit artikel vertelt je alles over de nieuwste geurmachines. Het bespreekt ook welke geurapparaten er beschikbaar zijn en hoe ze kunnen worden ingezet voor optimale geurbeleving.

We leggen de werking uit van verschillende soorten geurmachines. Ook de geurtoestellen voor thuisgebruik komen aan bod.

Welke professionele geurverspreider moet ik kiezen?

De geurmachine lijkt misschien een eenvoudig idee, maar er zijn heel wat zaken om rekening mee te houden alvorens de toestellen op en top in orde zijn en klaar om te gebruiken.

Bij het kiezen van een (nieuw) professioneel geurapparaat voor uw bedrijf,  hou je best rekening met een aantal verschillende factoren. Allereest en allerbelangrijkst is natuurlijk de degelijkheid en duurzaamheid van het toestel. maar er zijn ook de gebruikte techniek, het uiterlijk, de grootte en het geluidsniveau. Misschien wilt u ook iets dat programmeerbaar of instelbaar is met betrekking tot de geurintensiteit.

Wat is de geurmachine?

Geurmachines zijn apparaten die geuren subtiel verspreiden in commerciële ruimtes of andere omgevingen waar men een aangename geur wenst .

Dit is dus de fysieke tool om geurmarketing toe te passen.
Om ervoor te zorgen dat zowel de geuren als de geurmachines die u gebruikt van hoge kwaliteit zijn, is het belangrijk om nauw samen te werken met de geurexperts. Op deze manier kan de expert jouw behoefte het best begrijpen en bekom je het meest geschikte resultaat.

Goede geurmarketing begint bij een goede geurmachine. Voor elke ruimte hebben wij de juiste geurmachine. Uiteraard kunnen wij voor iedereen ook de juiste geur vinden.

Hoe werkt een geurmachine?

Er worden 3 technieken gebruikt bij de verschillende geurmachines:

1. de verstuiving,

2. de verdamping

3. de verneveling.

Deze genoemde volgorde toont ook de grootte van het molecuul dat je tijdens je dampfase hebt ontwikkeld. Hoe kleiner dat molecuul is, hoe verfijnder je geurervaring zal zijn.

Deze laatste techniek is het meest economische manier omdat hier het geurverbruik het laagst is.

1. Verstuiving

geurmachine verstuiving

U wel bekend en vaak terug te vinden in het kleinste kamertje en ander sanitaire ruimtes. Een geurmachine die werkt op basis van verstuiving, werkt net zoals een spuitbus.  Het toestel produceert een druppelwolk waarvan het de bedoeling is dat de druppeltjes verdampen voordat ze de grond raken.

Zeker als je meer verrassende, frisse geuren gebruikt in openbare badkamers of kantoorruimtes, voeg je waarde toe aan de bezoekers. Dergelijke apparaten kosten niet erg veel. Het op deze manier promoten van uw diensten in de sanitaire ruimte is daarom eenvoudig te realiseren. Toch kan het belang hiervan kan niet gemakkelijk worden genegeerd. Om een voorbeeld te geven: een groot aantal mensen in restaurants zoekt tegenwoordig naar bevestiging van hygiëne en netheid waarbij het sanitair een zeer belangrijke rol speelt. Ruikt je toilet heerlijk fris, geeft dit bijgevolg een indruk van een hygiënisch etablissement.

2. Verdamping

Geurmachine verdamping

Geurverspreiders zijn geweldig om parfum op een meer natuurlijke manier te laten verdampen. Net als de manier waarop de regen op de vloer valt en snel verdampt, maken ze het voor geurdruppels mogelijk om hetzelfde te doen.

Voor parfum is het beter om op alcoholbasis te gebruiken wanneer het wordt aangebracht, omdat alcohol gemakkelijk verdampt. Ook voor lichaamsparfum, die steeds op alcoholbasis wordt gemaakt, wordt deze techniek gebruikt.

De intensiteit wordt geregeld door een ventilator die de verdampte deeltjes de ruimte in stuurt. Als de ventilator langzamer werkt, zal de intensiteit van de geur lager liggen dan wanneer de ventilator op volle toeren draait.

Deze manier van geurverspreiding was enkele jaren geleden nog de meest gebruikte techniek. Echter waren hier enkele nadelen aan verbonden. Zo ruik je, wanneer de geurfles bijna leeg is, de geur veel minder sterk dan bij een nieuwe geurfles. Hierdoor werd het geurverbruik in commerciële ruimtes heel snel, heel hoog.

Sinds enkele jaren bestaat er een nieuwe techniek, waarbij de geurdeeltjes verneveld worden.

3. Verneveling

Geurmachine verneveling

De vernevelingstechniek is de meest geschikte techniek voor geurverspreiding in ruimtes. De geurdeeltjes worden subtiel, constant en gelijkmatig verspreid.

Door de komst van de vernevelingstechniek in 2010, verdwijnen de verdampingstoestellen langzaam aan uit de markt. De toestellen maken minder geluid en verdelen, zoals eerder gezegd de geur gelijkmatiger en constanter in de ruimte.  Voorheen werd geurmarketing enkel en alleen gerealiseerd door geurapparaten die verdampen en verstuiven.

Apparaten voor verdampingskoeling worden ook nog steeds gebruikt, maar het gebruik ervan neemt sterk af.

Verdelers van geurmarketing gebruiken steeds vaker vernevelaars. Zo kan de geurintensiteit geregeld worden en zorg je dat deze consistent blijft, of er nu veel of weinig in de fles zit.

4. Conclusie 

Het kiezen van het juist geurtoestel is essentieel om de meest optimale geurbeleving te kunnen bereiken.
Twijfel je hierover? Geen probleem! Onze specialisten komen graag bij je langs om samen met jou de meest geschikte oplossing te vinden, binnen jouw budget!

Previous Post
Wat is geurmarketing?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Menu